Test din viden om Afrika og vær med i lodtrækningen om et gavekort til Salling Group på 1.500 kr.
Start quiz her!

Opdater køkkenet med et godt knivsæt

Som så meget andet her i livet fungerer køkkenet bare bedst med det rigtige udstyr. Om man dyrker sport, er kreativ eller er amatør-kok, så skal man ikke gå ned på gear.

Hvor man i fodbold præsterer bedst med de rigtige støvler, i cykling med den mest velsmurte cykel, så præsterer man bedst i køkkenet med det rigtige knivsæt.

Knivsæt findes i mange varianter og udformninger, og hvis du vil imponere i køkkenet, så er det en investering at finde de helt rigtige knive.

Knive til alle formål

Du skal bruge knive til det meste arbejde i køkkenet. Om der skal snittes grøntsager eller pudses kød, så skal du bruge en kniv. Og der findes ikke noget bedre, end af snitte grøntsager og skære løg med en kniv, der bare snor sig igennem, som om man skar i smør.

En investering i kvalitetsknive gør også, at knivene holder sig længere. Knivsæt med kvalitetsknive sikrer skarpe knive i længere tid, og køkkenet kan derfor spille, uden at man skal tænke nærmere over det.

Det er også vigtigt at finde et knivsæt, som passer til enhver opgave i køkkenet. De fleste knivsæt indeholder derfor som regel tre knive. En urtekniv til urter og de mindste grøntsager, en universalkniv til de større grøntsager og kartofler og en kokkekniv til kødet.

Forskellige typer blad

Er man lidt mere nørdet med sine knive, kan man se på, hvilket materiale knivene er lavet af. Damaskusstål er for eksempel en type stål til knive, der foruden at give super skarpe knivsægge også er interessant i udseendet.

Damaskusstål er lavet ved at smede en masse lag stål sammen ovenpå hinanden, hvilket giver bladet en meget speciel udtryksform. Man folder stålet og smeder det sammen igen og igen, hvilket også gør knivene ekstra hårdføre. Så undersøg markedet eller find det bedste knivsæt her.  

Når måltidet serveres og kødet skal spises, så kan det også være rart med steakknive, som er gode til at skære kødet i stykker.