Få Apple AirPods til 0,-, når du bestiller Fri tale med 500 GB data hos Oister.
Se tilbud her!

Når du ikke vil gå på kompromis med dine steakknive

Grillen skal gøres sommerklar for grillsæsonen er over os. Det giver anledning til hyggelige grillaftner, og selvfølgelig også god grillmad. Når man nu har givet sig i kast med at lave et lækkert måltid, så er det utroligt vigtigt, at man ikke går på kompromis med serveringen. Det er absolut ikke den samme oplevelse, hvis den skønne grillmad indtages ved hjælp af et sæt sløvt bestik og måske tilmed plastikudgaven, der nemt knækker.

Derfor har vi lavet denne guide, hvor vi har samlet vores bedste tips og tricks til grillbestik og nærmere betegnet steakknive. Sidstnævnte er nemlig prikken over i’et til grillmiddagen, så man nemt kan skære bøffen over uden vanskeligheder.

Steakknivens egenskaber

En steakkniv er som navnet afslører fremstillet med formålet at udskære steaks med et fint snit. Dermed gør steakkniven det yderst nemt at skære dine bøffer, men også andet grillmad eksempelvis sprøde grøntsager.

Få inspiration til, hvilke sommerlige grillretter du kan lave, og måske vigtigst af alt, hvilke retter du kan servere, hvor dine fine steakknive virkelig kommer til sin ret. Steakknive har typisk et savtakket knivblad samt et skaft i træ. Det er med andre ord en fantastisk opgradering fra den klassiske bordkniv.

Hvilken steakkniv skal jeg vælge?

Med den rette steakkniv bevares kødets struktur, saft og smag. Der findes adskillige varianter når vi taler steakknive. Når du igangsætter søgningen, så er vores bedste og vigtigste råd, at du aldrig må gå på kompromis med kvaliteten af dine steakknive. I den forbindelse kan vi ikke undlade at fremhæve steakknive fra laguiole, da det netop er håndlavede knive, som er lavet i den absolut højeste kvalitet i et stilrent og sofistikeret design.

Når du skal vælge, hvilke steakknive du ønsker at erhverve dig, så er der en række kriterier du kan vælge ud fra. Hertil kan du eksempelvis kigge nærmere på skarpheden af knivbladet, knivbladets størrelse og håndtagets facon.

Guide til vedligeholdelse af steakknive

En anden fordel ved at vælge steakknive af god kvalitet, er at du kan have glæde af dem i mange år. Ved at vedligeholde dine steakknive forlænger du levetiden yderligere samtidig med, at du sikrer dig, at de holder sig pæne og skarpe. Det er selvfølgelig individuelt alt efter, hvilke knive du har, men den generelle anbefaling lyder, at vaske steakknive op i hånden.

Ydermere at opbevare dem i kassen, der ofte medfølger, så du ikke slider unødigt på knivbladet ved, at knivene eksempelvis opbevares i en rodet køkkenskuffe. Afhængigt af knivbladet, så kan det typisk have gavn af at blive slebet indimellem, så steakknivene forbliver skarpe.