Få Apple AirPods til 0,-, når du bestiller Fri tale med 500 GB data hos Oister.
Se tilbud her!

Guide: Sådan vælger du de rigtige steakknive

En steakkniv er uundværlig, når du skal servere kød for dig selv og dine gæster. Den skærer ubesværet igennem steaks og bøffer, og samtidig pynter den på spisebordet. Er du i tvivl om, hvilke steakknive du skal vælge, så får du en række gode råd her.

Vælg en steakkniv som knivsæt

Hvis du endnu ikke har både steakknive og -gafler, så er det en god idé at vælge et sæt, så du får det hele på én gang. Du kan vælge mellem flere forskellige sæt, og der er med garanti noget, som matcher den øvrige indretning i dit hjem, så du opnår en rød tråd gennem dit service og dit bestik. Her er de bedste knivsæt.

Herudover er det naturligvis nødvendigt, at du vælger steakknive, som er komfortable at holde om, samtidig med at de skærer godt. Du kan eksempelvis vælge steakknive med et flot greb i træ, så du er sikker på, at de hæver æstetikken ved bordet. Herudover har du forholdsvist frie tøjler, når det kommer til designet.

Vælg en steakkniv med et skarpt blad

Udover ovenstående så bør du også være opmærksom på steakknivens blad. Det er vigtigt, at det er solidt og skarpt, så det skærer ubesværet gennem kødet. Der er ikke noget, som er mere irriterende end at skære en saftig bøf med en sløv kniv. Du bør derfor finde en steakkniv, som skærer fint og har et rent snit.

Der er mange forskellige steakknive, du kan vælge mellem – og de fås i forskellige materialer. Som udgangspunkt bør du dog vælge en steakkniv med et knivblad i rustfrit stål, da det giver dig et solidt og holdbart knivblad, samtidig med at kniven bliver beskyttet mod rust i overfladen.

Det sidste, du bør være opmærksom på, er, at du skal vælge en steakkniv af ordentlig kvalitet. Det er ærgerligt at bruge penge på steakknive, som går i stykker efter noget tid og ende i skraldespanden. Du kan altid læse anmeldelser af de enkelte knive, før du vælger, så du er sikker på, at de rent faktisk holder.